Věděli jste, že tradiční maďarské lečo se připravuje bez vajíčka? Ale zato si můžete dopřát hojnou porci slaniny a klobásky. Pro úžasnou chuť využijte čerstvou zeleninu ze zahrady. No důležité je dodržet správný poměr paprik, rajčat a cibule 2: 1: 1.
Tradiční maďarské lečo
ingredience
- 1 kg papriky
- 500 g zralých rajčat
- 500 g cibule
- 150 g slaniny
- 250 g maďarské klobásy
- mast nebo olej
- 2 PL maďarské mleté papriky
- sůl
Postup
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujte ji na pánvi s trochou oleje nebo masti. Nakrájejte cibulku na větší kousky, přidejte ji k slanině a nechte ji zesklovatět. Poprašte ji mletou paprikou.
Papriky a rajčata si nakrájejte na silnešie proužky. Přidejte je do pánve. Promíchejte a osolte. Přiklopte pánev poklicí a za občasného míchání duste asi 30 minut, aby paprika změkla.
Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte ji do směsi. Prohřejte ji asi 10 minut, aby pustila chuť. Odstraňte pokličku a restujte směs, dokud se šťáva nezredukuje. Podávejte s čerstvým chlebem.