Domů Ostatní jídlo a vaření Využijte sezónní zeleninu a připravte si pravé maďarské lečo bez vajíčka!

Využijte sezónní zeleninu a připravte si pravé maďarské lečo bez vajíčka!

Věděli jste, že tradiční maďarské lečo se připravuje bez vajíčka? Ale zato si můžete dopřát hojnou porci slaniny a klobásky. Pro úžasnou chuť využijte čerstvou zeleninu ze zahrady. No důležité je dodržet správný poměr paprik, rajčat a cibule 2: 1: 1.

Tradiční maďarské lečo

ingredience

  • 1 kg papriky
  • 500 g zralých rajčat
  • 500 g cibule
  • 150 g slaniny
  • 250 g maďarské klobásy
  • mast nebo olej
  • 2 PL maďarské mleté papriky
  • sůl

Postup

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujte ji na pánvi s trochou oleje nebo masti. Nakrájejte cibulku na větší kousky, přidejte ji k slanině a nechte ji zesklovatět. Poprašte ji mletou paprikou.

Papriky a rajčata si nakrájejte na silnešie proužky. Přidejte je do pánve. Promíchejte a osolte. Přiklopte pánev poklicí a za občasného míchání duste asi 30 minut, aby paprika změkla.

Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte ji do směsi. Prohřejte ji asi 10 minut, aby pustila chuť. Odstraňte pokličku a restujte směs, dokud se šťáva nezredukuje. Podávejte s čerstvým chlebem.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář