Domů Ostatní jídlo a vaření Rybí polévka

Rybí polévka

Potřebujeme:

  • 2 rybí hlavy, ploutve, kůže, ocasy
  • 2 cibule
  • půl lžíce černého pepře
  • půl lžíce nového koření
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžíce vinného octa
  • 500 ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 5 mrkví
  • 3 petržele
  • 1 pórek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 šlehačka
  • 3 lžíce vínovice (destilát s hroznovou aroma)
  • 1 lžíce soli

Postup:

  1. 1.Do 6-litrového hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme rybí kousky a celou cibuli. Přidáme koření, bobkový list, ocet a víno. Na mírném ohni vaříme asi 3 hodiny
  2. 2.Ve druhém, větším hrnci osmahneme na másle očištěnou nakrájenou mrkev, petržel a pórek. Zasypeme moukou, ještě asi minutu osmahneme a zalijeme hotovým scezeným rybím vývarem. Zamícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme vínovice a přidáme sklizené maso z rybích hlav.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář