Zahrada je plná zdravé zeleniny. Zpracujte ji a připravte si i chutný domácí kečup.
Domácí kečup
Potřebujete: 1 kg rajčat, 1 zelenou papriku, 350 g cukru, 250 g soli, 2,5 lžíce sladké papriky, 2 lžíce soli, 1 lžíci mletého pepře, 1 lžička mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté hořčice, 1 lžíce nového koření
Rajčata a papriku nakrájejte a rozmixujte nebo jejich rozemele v mlýnku na maso. Pak k nim přidejte 2 lžíce soli, sladkou papriku, pepř, nové koření, mletou hořčici a cukr. Přesuňte do hrnce a pomalu vařte asi 90 minut. Poté přidejte 250 g soli a vařte ještě asi 30 minut.
Nakonec směs propasírujte a ještě teplou nalijte do lahví. Když kečup vychladne tak láhve důkladně uzavřete.