Domů Ostatní jídlo a vaření Pečený bůček se zeleninou
Pečený bůček se zeleninou
Potřebujeme:
- 1,5 kg vepřového bůčku
- 4 mrkve
- 1 až 2 petržele
- 2 cibule
- 5 až 6 stroužků česneku
- 1 lžičku cukru
- sůl
- směs koření na pečené vepřové maso (příp. drcený kmín, papriku, majoránka)
- bobkový list
- olej
Postup:
- 1.Bůček s kůží vložíme do vařící vody spolu s očištěnou mrkví, petrželí, na proužky nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme sůl a různé koření.
- 2.Maso vaříme asi 45 minut ve vodě, která jen velmi jemně pobubláva. Po uvaření maso vyjmeme a necháme krátce vychladnout. Kůži nařízneme do mřížky.
- 3.Bůček i se zeleninou přendáme do vymazaného pekáče. Osolíme a posypeme kořením. V troubě předehřáté na 200 ° C krátce upečeme, aby kůže získala zlatavou barvu.
- 4.Upečený bůček nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší a zeleninou, s níž se pekl.