Domů Ostatní jídlo a vaření Pečený bůček se zeleninou

Pečený bůček se zeleninou

Potřebujeme:

  • 1,5 kg vepřového bůčku
  • 4 mrkve
  • 1 až 2 petržele
  • 2 cibule
  • 5 až 6 stroužků česneku
  • 1 lžičku cukru
  • sůl
  • směs koření na pečené vepřové maso (příp. drcený kmín, papriku, majoránka)
  • bobkový list
  • olej

Postup:

  1. 1.Bůček s kůží vložíme do vařící vody spolu s očištěnou mrkví, petrželí, na proužky nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme sůl a různé koření.
  2. 2.Maso vaříme asi 45 minut ve vodě, která jen velmi jemně pobubláva. Po uvaření maso vyjmeme a necháme krátce vychladnout. Kůži nařízneme do mřížky.
  3. 3.Bůček i se zeleninou přendáme do vymazaného pekáče. Osolíme a posypeme kořením. V troubě předehřáté na 200 ° C krátce upečeme, aby kůže získala zlatavou barvu.
  4. 4.Upečený bůček nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší a zeleninou, s níž se pekl.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář