Domů Interiér Kuchyně Patří pánve na věšák?

Patří pánve na věšák?

Kuchyň s tyčí na věšení pánví nebo hrnců vypadá přímo filmově.Většinou však je za tím praktičnost. Koupit a namontovat tyč je totiž nepoměrně levnější, než koupit další skříňku. Nemluvě o ceně zásuvek a kovových mechanismů v nich. I tento poetický způsob odkládání kuchyňského náčiní však má svá pravidla.

Nevěs hlava-nehlava

Přestože v stylových časopisech o bydlení nejednou obdivujeme kuchyně s množstvím zavěšených pánví, je třeba mít na zřeteli, že téměř vždy jde o pánve nové, dokonale naleštěné – a nejčastěji měděné. Pokud i vy disponujete takovým drahým vybavením, neukázat ho tak, abyste ho měli stále na očích, by bylo téměř hříchem. My ostatní smrtelníci se však musíme držet zásady, že zavěsíme jen ty pánve, které vypadají reprezentativní. To znamená žádné otlučené madla, připečené skvrny, mastné fleky.

Háčky, tyče, věšáky

I hrnky zavěšené na sérii háčků jsou v časopisech o bydlení vždy stejným směrem. Věšení je totiž úsporné, ale nemělo by šetřit i na estetice. Výhodou závěsných tyčí je to, že si sestavu pánví, sušených bylin nebo jiného náčiní můžeme obměňovat podle aktuálních potřeb.Zajímavým způsobem, jak odložit kuchyňské náčiní je: zaháknout ho do mříže visící ze stropu. Pokud pánve věšíme na háčky na stěně, je vhodné myslet i na to, že takto to sice hezky vypadá, ale manipulací s pánvemi nejdříve obijeme stěnu.

img94b-440x265

Žádné komentáře

Napsat komentář