Domů Ostatní jídlo a vaření Neapolský bramborový salát
Neapolský bramborový salát
Potřebujeme:
- 1,2 kg salátových brambor
- 2 šalotky
- 5 kyselých okurek
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 2 stroužky česneku
- 200 ml majonézy light (dle potřeby i více)
- 100 ml řeckého jogurtu (podle potřeby i více)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl, mletý bílý pepř
Postup:
- 1.Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme a pak nakrájíme na malé kostičky. Očištěné šalotky a kyselé okurky nakrájíme na drobno, sušená rajčata na tenké nudličky. Přidáme k bramborám.
- 2.Do salátu prolisujeme očištěný česnek a salát podle chuti osolíme a opepříme.
- 3.Na zálivku v misce smícháme majonézu, řecký jogurt a dijonskou hořčici. Zvolíme takové množství, aby salát nebyl příliš řídký nebo naopak velmi suchý. Odložíme do chladu.