Domů Ostatní jídlo a vaření Neapolský bramborový salát

Neapolský bramborový salát

Potřebujeme:

  • 1,2 kg salátových brambor
  • 2 šalotky
  • 5 kyselých okurek
  • 6 sušených rajčat naložených v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml majonézy light (dle potřeby i více)
  • 100 ml řeckého jogurtu (podle potřeby i více)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl, mletý bílý pepř

Postup:

  1. 1.Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme a pak nakrájíme na malé kostičky. Očištěné šalotky a kyselé okurky nakrájíme na drobno, sušená rajčata na tenké nudličky. Přidáme k bramborám.
  2. 2.Do salátu prolisujeme očištěný česnek a salát podle chuti osolíme a opepříme.
  3. 3.Na zálivku v misce smícháme majonézu, řecký jogurt a dijonskou hořčici. Zvolíme takové množství, aby salát nebyl příliš řídký nebo naopak velmi suchý. Odložíme do chladu.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář