Domů Ostatní jídlo a vaření Grilovaný hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou
Grilovaný hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou
Potřebujeme:
- 1 Sedlčanské Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
Postup:
- 1.Šalotky oloupeme, nakrájíme najemno a v oleji krátce osmažíme.
- 2.Přidáme švestky nakrájené na kostky, zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici, citronovou kůru, přikryjeme a zvolna dusíme do změknutí.
- 3.Potom přimícháme švestkovou omáčku, brandy a mícháme dále dokud hmota nezhoustne.
- 4.Sýry rozbalíme, potřeme máslem a posypeme perníkem. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minut z každé strany.
- 5.Hotové hermelíny podáváme se směsí s dušenými švestkami a můžeme doplnit hroznovým vínem a listovým salátem.