Domů Ostatní jídlo a vaření Grilovaný hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou

Grilovaný hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou

Potřebujeme:

  • 1 Sedlčanské Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
  • 50 g strouhaného perníku
  • 100 g sušených švestek
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 3 šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 40 ml brandy
  • 200 ml červeného vína
  • 1 ks skořice
  • ½ lžičky citronové kůry
  • lžíce hnědého cukru

Postup:

  1. 1.Šalotky oloupeme, nakrájíme najemno a v oleji krátce osmažíme.
  2. 2.Přidáme švestky nakrájené na kostky, zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici, citronovou kůru, přikryjeme a zvolna dusíme do změknutí.
  3. 3.Potom přimícháme švestkovou omáčku, brandy a mícháme dále dokud hmota nezhoustne.
  4. 4.Sýry rozbalíme, potřeme máslem a posypeme perníkem. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minut z každé strany.
  5. 5.Hotové hermelíny podáváme se směsí s dušenými švestkami a můžeme doplnit hroznovým vínem a listovým salátem.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář