Domů Ostatní jídlo a vaření Bramborový salát s kuřátky
Bramborový salát s kuřátky
Řaďte se a sbírejte jen jedlé houby!
Potřebujeme:
- 15 malých salátových brambor
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule (pár koleček na ozdobu)
- 3 mladé cibulky is natí
- 200 ml masového vývaru (plus trochu na houby)
- 3 lžíce červeného octa
- krystalový cukr podle chuti
- 200 g kuřátek jedlých
- mořská sůl, pepř
- lístky majoránky na ozdobení
Postup:
- 1.Omyté brambory i se slupkou uvařte v osolené vodě. Opláchněte studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na kolečka a nechte vychladnout.
- 2.Na rozehřátém oleji opečte oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké měsíčky spolu s většími kousky nakrájené mladé cibulky. Promíchejte a opečte do zesklovatí. Do pánve s cibulí vlijte vývar, ocet a ochuťte cukrem, solí a pepřem. Povařte 1-2 minuty a nalijte na nakrájené brambory. Nechte asi 30 minut odstát.
- 3.Houby opláchněte na sítku pod tekoucí vodou, zbavte jejich případných nečistot a pokrájejte na menší kusy. V pánvi na rozehřátém oleji jejich opečte. Ochuťte mletým pepřem, solí a podlijte trochou vývaru. Přikryjte a duste asi 10 minut do měkka. Pokud se neodparilo dostatek tekutiny, slijte ji.
- 4.Udušené houby přidejte k bramborám a zlehka promíchejte. Ozdobte kolečky červené cibule, zelenou natí a čerstvým majoránkou.