Domů Doporučujeme Kdy dát vločkovač do bazénu?

Kdy dát vločkovač do bazénu?

Vločkovač do bazénu je speciální chemický prostředek, který se používá v případech, kdy se majitel bazénu potýká s problémem velmi jemných nečistot přítomných ve vodě. Tyto nečistoty jsou často natolik drobné, že je bazénová filtrace, ať už písková či kartušová, nedokáže účinně odstranit. V takových situacích je vločkovač neocenitelným pomocníkem, neboť jeho hlavní úlohou je usnadnit shlukování těchto jemných částic.

 

 

Princip fungování vločkovače spočívá v tom, že po přidání do vody vytváří chemické reakce, které pomáhají spojit malé částice nečistot do větších shluků. Tyto větší aglomeráty jsou následně snadněji zachytitelné buď standardní bazénovou filtrací, nebo je možné je odstranit pomocí bazénového vysavače. Tím je zajištěno efektivnější čištění vody, což zároveň přispívá k lepší průzračnosti a estetickému vzhledu bazénové vody.

 

 

Ideálním časem pro aplikaci vločkovače je moment, kdy voda v bazénu vykazuje známky zakalení a běžné filtrační zařízení nezvládá situaci vyřešit uspokojivě. Zakalená voda není pouze kosmetickým problémem; může být také indikátorem potenciálních zdravotních rizik, neboť částečky nečistot mohou obsahovat bakterie či jiné nežádoucí organismy. Proto je důležité zakalenou vodu řešit včas a efektivně.

 

 

Doporučuje se důkladně si přečíst a následovat pokyny poskytnuté výrobcem daného typu vločkovače, jelikož jednotlivé produkty se mohou lišit svým složením a doporučeným dávkováním. Obecnější praktickou radou však je aplikovat vločkovač v podvečerních hodinách, kdy bazén již nebudete používat, čímž se zamezí nežádoucím reakcím s UV zářením ze slunce a bude mít dostatek času působit přes noc. Je doporučeno nechat filtrační zařízení v provozu minimálně několik hodin po aplikaci vločkovače, aby se zajistil jeho maximální účinek.

 

Po aplikaci je možné volit mezi dvěma postupy, a to buď nechat shluknuté nečistoty sedimentovat na dně bazénu a poté je odsát bazénovým vysavačem, nebo je zachytit přímo ve filtraci, pokud je natolik silná a pokročilá. Je důležité mít na paměti, že po aplikaci vločkovače je třeba bedlivě sledovat kvalitu vody a její čistotu, a případně celý proces opakovat dle potřeby, pokud se zakalení opět objeví.

 

Vločkovač do bazénu je tedy vynikajícím řešením pro zajištění křišťálově čisté vody, ovšem vyžaduje určitý stupeň znalosti a disciplíny při jeho používání. Správným a pravidelným použitím můžete nejen zlepšit estetický vzhled vody, ale také zajistit bezpečnější prostředí pro koupání, což je v konečném důsledku cílem každého majitele bazénu.

Žádné komentáře

Napsat komentář