Potřebujeme:
- 1 a 1/2 balíčku mleté želatiny
- 800 ml vody
- 100 g šunky
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 1 červenou kapii
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 4 lžíce sterilizovaných žampionů
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžičku moučkového cukru
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup:
- 1.Želatinu nasypeme do vody a necháme nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme citrónovou šťávu, cukr, trochu soli a bílého pepře. Dobře promícháme, aby se všechny ingredience dobře rozpustily.
- 2.Připravíme si čtyři kelímky: na dno každého nalijeme tenkou vrstvu želatiny. Když ztuhne, rozložíme na ni plátky žampionů a zalijeme další tenkou vrstvou želatiny. Po ztuhnutí na ni rozložíme hrášek a zase zalijeme želatinou.
- 3.Na vrstvu ztuhlé želatiny poklademe šunkové nudličky. Mezi ně dáme polovičku uvařeného vejce žloutkem nahoru a přidáme i kousky červené kapie. Zalijeme tenkou vrstvičkou želatiny a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme.