Domů Ostatní jídlo a vaření Tvarohový koláč s koprem
Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 15 g droždí
- 125 ml mléka
- 1 lžičku krystalového cukru
- 2 lžíce oleje
Na náplň:
- 250 g tučného tvarohu
- 1 lžíci másla
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- 1 žloutek na potření těsta
Postup:
- 1.Připravíme si těsto: Ve vlažném mléce spolu s cukrem a se špetkou soli necháme rozpustit droždí. Rozpuštěné droždí přidáme do misky spolu s polohrubou moukou, se solí a s olejem. Z této směsi vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě necháme 20 minut odpočívat.
- 2.Připravíme si tvarohovou náplň: Tučný tvaroh utřeme s 1 lžící másla. Osolíme ho, přisypeme nasekaný kopr a dobře vymícháme.
- 3.Nakynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníku. Do středu těsta uložíme tvarohovou náplň a okraje těsta přeložíme přes sebe.
- 4.Připraven koláč položíme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme žloutkem. Vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 190 ° C upečeme.