Domů Ostatní jídlo a vaření Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Potřebujeme:

  • 1 cibule
  • 250-300 g kysaného zelí
  • 1 pár uzené klobásy
  • 1 bobkový list
  • hrst sušených hub
  • 3-4 sušené švestky
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká červená paprika
  • olej

Postup:

  1. 1.Sušené houby před vařením namočíme na 15 minut do studené vody. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Posypeme mletou sladkou červenou paprikou, opečeme, vložíme promytí zelí a spolu promícháme. Podlijeme vodou, vložíme bobkový list, scezené houby a vaříme na mírném ohni.
  2. 2.Asi po 30 minutách vaření dáme do hrnce sušené švestky, uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky, podle potřeby dolijeme vodu a spolu dovaříme. Na závěr osolíme a ochutíme pepřem.

Podobné články

Žádné komentáře

Napsat komentář